MC-Ordonnans

Östra Aros MCK har lång erfarenhet av att eskortera olika idrottare, i första hand motions- och tävlingscyklister.

Det började för över 25 år sen med Upsala Cykelklubb och 80-års jubileumet för Skandisloppet, många tävlingar och andra evenemang har passerat sedan dess. Bl.a Tjejtrampet i Stockholm och Västerås, EM och SM i landsvägscykel, Energitrampet, Vikingarundan, Enduro-VM 1997, Flygvapnets flygdagar på F16. Vi har även gästspelat på SM i Falun och på Fagersta GP.

Tjejtrampet Stockholm 2000      Maja Gräddnosloppet 2005   Skandisloppet 2007

Under senare år har vi hjälpt FMCK med Jubileumsmarathon i Stockholm, vi hjälper snabbgrupperna på Vätternrundan, cyklister på Västmanland runt, SM i Södertälje, Skandisloppet och Skandis GP i Uppsala såklart, Vikingarundan, Ride of Hope mellan Västerås och Stockholm och vi har ett samarbete med SMACK, (Sigtuna-Märsta-Arlanda CykelKlubb).

Vi är utbildade trafikvakter och har internationell behörighet för många av våra MC-ordonnanser som är ett krav från UCI (det internationella cykelförbundet) vid cykeltävlingar med internationell status.

   

Scandinavian Race 2012              Skandisplakett         Vätternrundan 2013

Arrangör som önskar göra en förfrågan om våra resurser klickar här och fyller i ett formulär med ansökan om att få hjälp av våra Ordonnanser.