MC-Ordonnans

Östra Aros MCK har lång erfarenhet av att eskortera olika idrottare, i första hand motions- och tävlingscyklister.

Det började 1988 med Upsala Cykelklubb och deras 80-års jubileum för Skandisloppet. Många uppdrag på tävlingar och andra evenemang har passerat sedan dess. Bl.a Tjejtrampet i Stockholm och Västerås, EM och SM i landsvägscykel, Energitrampet, Vikingarundan, Enduro-VM, Flygvapnets flygdagar på F16. Vi har även gästspelat på cykel-SM i Falun och Södertälje och på Fagersta GP.

Tjejtrampet Stockholm 2000      Maja Gräddnosloppet 2005   Skandisloppet 2007

Under senare år har vi hjälpt FMCK med Jubileumsmarathon i Stockholm, vi hjälper snabbgrupperna (Sub-9) på Vätternrundan, cyklister på Västmanland runt, Skandisloppet och Skandis GP i Uppsala såklart, Vikingarundan, Ride of Hope mellan Västerås och Stockholm och vi har ett samarbete med Stockholms Cykelförbund och tävlingar på Arlanda TT2 (SMACK, Sigtuna-Märsta-Arlanda CykelKlubb), Nationaldagslinjet i Vallentuna och Falkenloppet i Nynäshamn.

Vi är utbildade trafikvakter och har internationell behörighet för många av våra MC-ordonnanser som är ett krav från UCI (det internationella cykelförbundet) vid cykeltävlingar med internationell status.

Alla våra mc-ordonnanser har en uppdaterad HLR-utbildning. I samband med Stockholm Triathlon 2023 kunde våra tre ordonnanser på det viset rädda livet av en deltagare som fått hjärtstopp!

   

Scandinavian Race 2012              Skandisplakett         Vätternrundan 2013

Arrangör som önskar göra en förfrågan om våra resurser klickar här och fyller i ett formulär med ansökan om att få hjälp av våra Ordonnanser.