eminenta JERNET

eminenta JERNET är vår klubbtidning som distribueras till alla våra medlemmar och samarbetspartners. Den finns med på alla våra aktiviteter, hos trafikskolor och MC-handlare.

Tidningen består av reportage och bilder från hela vår verksamhet och det är medlemmarna som bidragit med innehållet. Det kan handla om allt möjligt men mest handlar det om motorcyklar i någon form och de aktiviteter som sker med och på en MC.

Du har säkert förstått att vår klubbtidning håller enormt hög klass – de flesta mc-klubbar har inte ens någon medlemstidning alls. Men som allt annat, har JERNET genomgått en förvandling under åren.

            

      Första numret: Nr 1 1968                               Milstolpe 1: Nr 2 1970

Dåvarande interimsstyrelseordföranden Anders Forsman (han med medlemsnr 1) jobbade då på Polisens kontor i Uppsala. Där hade dom en spritduplikator, en föregångare till stencileringsapparaterna där Anders gjorde de första sidorna för hand. Redan i numret efter, skrevs sidorna på skrivmaskin.

Ganska snart (1970) var det dags för stencileringsapparaterna men allting var förstås helt och hållet med lösa blad som häftades ihop med häftapparat. Vi hade några bilder men dom såg bedrövliga ut. Så småningom kom dåvarande red Lasse Lindau på att man kunde kosta på sig att stoppa in tryckta blad med bilder & annonser. Det såg genast bättre ut. Efter ytterligare en tid, trycktes omslaget i A3 och veks runt de stencilerade och tryckta sidorna.

            

         Milstolpe 2: Nr 4 1981                            Milstolpe 3: Nr 1 2006

1981 kom den första tidningen helt tryckt från tryckeriet. Originalet gjordes i A3 och krymptes sedan till A4. Det var jättemycket klippa och klistra och det köptes enorma mängder Letraset (gnuggbokstäver) med olika typsnitt för att använda till rubriker mm. Svartvitt i all ära men det såg ju lite tråkigt ut. Då fanns det en möjlighet att få EN ”dekorfärg” på åtta förutbestämda sidor. Ibland var dekorfärgen grön och ibland blå eller röd. Den användes till omslaget (tidningens namn) och en del rubriker som man ville markera.

När vi drygt 20 år senare för första gången hämtade en tidning helt tryckt i färg, kändes det som om vi var framme vid målet när det gäller utvecklingen med den tryckta tidningen. Numera görs eminenta JERNET i InDesign och trycks förstås i fyrfärg.

Men vem vet hur eminenta JERNET ser ut om 10 år. Eller 20?

I klubbkåken i Stångby kan du hämta (nästan alla) tidigare nummer av klubbtidningen!

Här hittar Du äldre nummer av JERNET, trevlig läsning.
Jernet 2019
Jernet 2018
Jernet 2017
Jernet 2016
Jernet 2015
Jernet 2014
Jernet 2013
Jernet 2012
Jernet 2011
Jernet 2010
Jernet 2009
Jernet 2008
Jernet 2006
Jernet 2005

Har ni något ni vill skriva om i tidningen, en sommarresa, en helg eller kanske en dags tur som ni vill förmedla till era klubbkompisar är det bara att skriva ner texten i datan och maila till Redaktören eller sända per post.

Ni kan även skriva på det gamla sättet med papper och penna. Litet eller stort spelar ingen roll. Vi behöver material för att det ska bli någon tidning.

Adressen är:
Eminenta Jernet
Östra Aros MCK
Stångby 1
755 94 Uppsala

eller maila